VÍTEJTE NA NOVÉM INFORMAČNÍM WEBU


PÍŠE SE O NÁS...

31.03.2019 18:00

 

Mladí kohouti odstartovali memoriál vítězstvím nad Motorem

Kohouti zvládli souboje s Motorem a chystají se na Přerov. , Autor: Josef Janda

Kohouti zvládli souboje s Motorem a chystají se na Přerov.     Autor: Josef Janda

TÁBOR – Zimní stadion v Táboře přivítal o tomto víkendu již 15. ročník Memoriálu Zlatka Červeného. Hokejisté ročníku 2005 a mladší bojují na oblíbeném turnaji ve dvou základních skupinách, z nichž se vytvoří dvojice pro nedělní finálové souboje. K Jordánu zavítali mladí reprezentanti Horácké Slavie Třebíč, Baníku Sokolov, Motoru České Budějovice, Draků Šumperk, HC Zubr Přerov a Warriors Brno. Na táborské mladíky čekali ve skupině souboje s českobudějovickým Motorem, přerovským Zubrem a brněnskými Warriors.

 

Dnes v půl osmé naskočili kohouti proti Motoru a připsali si důležitá vítězství 4:1 a 1:0. Nejlepším hráčem HC Tábor byl vyhlášen Adam Kofroň, na straně Motoru Martin Willmann.

Kohouti se dnes představí ještě proti Přerovu (16.00), zítra v 8.55 je čekají Warriors Brno. Přijďte mladé kohouty podpořit!

V programu turnaje nebudou chybět individuální dovednostní soutěže spojené se slavnostním ceremoniálem (v neděli od 12 hodin). Finálový duel by měl přijít na řadu v neděli od 17.30 hodin. Pořadatelé po jeho skončení slavnostně vyhodnotí všechny turnajové výsledky.

Mladí kohouti vybojovali druhé místo. Zlaté medaile bere po nájezdech Slavia

HC Tábor vybojoval na domácím Memoriálu Zlatka Červeného pro ročníky 2005 a mladší druhé místo. , Autor: Josef Janda

HC Tábor vybojoval na domácím Memoriálu Zlatka Červeného pro ročníky 2005 a mladší druhé místo.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Zimní stadion v Táboře přivítal o uplynulém víkendu již 15. ročník Memoriálu Zlatka Červeného. Hokejisté ročníku 2005 a mladší bojovali na oblíbeném turnaji ve dvou základních skupinách, z nichž se vytvořily dvojice pro nedělní souboje o konečné pořadí. K Jordánu zavítali mladí reprezentanti Horácké Slavie Třebíč, Baníku Sokolov, Motoru České Budějovice, Draků Šumperk, HC Zubr Přerov a Warriors Brno. Na táborské mladíky čekali ve skupině souboje s českobudějovickým Motorem, přerovským Zubrem a brněnskými Warriors. Kohouti se probojovali až do nedělního finále, ve kterém prohráli na nájezdy se Slavií Praha. Do All-Star týmu turnaje se dostal v táborských barvách útočník Adam Kofroň.

 

Do turnaje vstoupili kohouti proti Motoru a v utkáních hraných na dvě dvacetiminutovky zvítězili v sobotu dopoledne 4:1 a 1:0. Odpoledne je čekalo měření sil s Přerovem. Po remíze 3:3 přišla jasná výhra 5:0. Nedělní ráno nezastihlo táborské mladíky v ideální formě. Warriors Brno si po remíze 0:0 připsali vítězství 1:0. Přesto se kohoutům podařilo postoupit do finálového zápasu, kde poměřili síly se suverénním vítězem druhé skupiny Slavií Praha.

Sestava HC Tábor: Jansa, Noháč – Cícha, Šťastný, Eichler, Kolací, Čeněk – Kofroň, Duben, Eremiáš, Lutovský, Sabiniok, Šindelář, Seidl, Pospíchal, Kupka, Botka, Řehoř.

Konečné pořadí skupiny A: 1. HC Tábor, 2. Warriors Brno, 3. Motor ČB, 4. HC Zubr Přerov.
Konečné pořadí skupiny B: 1. HC Slavia Praha, 2. HK Šumperk, 3. SK HS Třebíč, 4. HC Baník Sokolov.

Finálové klání začali kohouti velice dobře a v 6. minutě se po Sabiniokově trefě těšili z vedení 1:0. Domácí se radovali z náskoku jen pět minut. Za Slavii srovnal Štancl. Ve zbývajících minutách už diváci branku neviděli, ačkoliv ve druhém poločase hrály oba týmy přesilovku.

O vítězi memoriálu musely rozhodnout nájezdy. Už v první sérii nedal za Táborské Pospíchal, nicméně ve druhé sérii srovnal Kofroň. Ve třetí sérii šla Slavia opět do vedení, protože se nepodařilo skórovat Řehořovi. Na konci čtvrté série za stavu 4:2 pro Slavii musel proměnit jediný střelec ze základní hrací doby Sabiniok, ale na pražského brankáře si nepřišel. Slavia Praha se tak stala vítězem 15. ročníku Memoriálu Zlatka Červeného.

Konečné pořadí turnaje: 1. HC Slavia Praha, 2. HC Tábor, 3. Šumperk, 4. Warriors Brno, 5. Motor ČB, 6. Třebíč, 7. Přerov, 8. Sokolov.

Průběh turnaje si pochvaloval za pořadatele Lukáš Cícha, jehož tým odvedl velký kus práce. „Děkujeme všem sponzorům, mediálním partnerům a hlavně za pomoc s organizací. Celý víkend strávil na zimáku Radek Pechánek, se spoty nám pomohl Pavel Kratochvíl a Josef Kolací připravil světelnou show. Moc děkujeme za pomoc také rodičům, klukům i trenérům," zmínil Lukáš Cícha.

Ve středečním Týdeníku Táborsko zhodnotí turnaj trenér Tábora Arpád Györi. Které zápasy byly nejpovedenější? Ve kterých se naopak nedařilo? V čem byla Slavia ve finále lepší?

Z hráčů Tábora promluví útočník Adam Kofroň. Proč už se podle něj v závěru turnaje tolik nevedlo? Které okamžiky rozhodly o finálové prohře?

 

 

 

Potlesk pro mladé Kohouty! Vítězná trofej z Memoriálu Zlatka Červeného zůstala doma

 

29.03.2016 00:37, autor: Pavel Šácha

Sladkým triumfem domácích barev skončil už dvanáctý ročník hokejového Memoriálu Zlatka Červeného v Táboře, který byl určen hráčům ročníku 2005 a mladším.Svěřenci Arpáda Györiho a Tomáše Kratochvíla odehráli čtyři turnajová střetnutí bez jediného klopýtnutí a po čtyřech vítězstvích obohatili svou sbírku o cennou turnajovou trofej i zlaté medaile. Odměnou za prvenství se jim stal i sladký dort.

Potlesk pro mladé Kohouty! Vítězná trofej z Memoriálu Zlatka Červeného zůstala doma


Do rukou táborských hráčů uložili pořadatelé perfektně zorganizovaných klání také dvě individuální ceny. Nejproduktivnějším hráčem vzpomínkových klání na legendárního táborského trenéra se stal David Kupka, nejlepším brankářem byl vyhlášen Daniel Jansa.

 Trenér táborského týmu Arpád Györi měl pro vystoupení svých svěřenců jen slova chvály: „Klukům se turnaj povedl a odehráli opravdu kvalitní zápasy. Od začátku na nich byla vidět velká chuť, plnili si stanovené pokyny a odváděli na své možnosti výborné výkony. Pro nás trenéry je právě tohle to nejdůležitější. A konečné umístění, to je taková třešnička na dortu. Obrovský dík samozřejmě patří Lukáši Cíchovi a Tomáši Kratochvílovi, kteří si vzali turnaj na svá bedra, ale také rodičům a partnerům. Spokojenost vyjádřily i ostatní zúčastněné týmy, což nás těší.“

Děkujeme všem za jakékoliv poznatky, námitky i pochvaly

 

Jozef Šuba Dakujeme za skvely turnaj. Deti bojovali až konca zo vsetkych sil a boli uzasné. Pozdravy zo Slovenska a HC Slovan.
Este raz velká vďaka 

 

Petra Havlova Byl to krasny turnaj

 

Jana Schreinemachersová Také by jsem chtěla moc poděkovat za všechny Piráty za úžasný turnaj.Nejlepší v této republice.Byla to pro nás čest a radost se ho zúčastnit.Moc se těšíme opět na příští rok.Děkujeme.

 

Eva Halačková Jménem komeťáků bych taky chtěla moc poděkuvat Luky, byl to super turnaj , jako vždy....Vašemu turnaji se žádný nevyrovná....moc se těšíme na 5.ročník...

 

 

Michal Stastny (michal_stastny@hotmail.com)

Podakovanie

Dnes 23. 3. 2015, 20:33:52

Komu: hctabor05@seznam.cz

za kvalitne organizovany turnaj plny zazitkov.
 
s pozdravom
 
Michal

Ahoj Lukáši,

Chtěl jsem Ti poděkovat za krásný turnaj, který jste zorganizovali. Máš 
můj obdiv.
Budeme se těšit na další společné zápasy.
Hezký den
L. Váňa ČB

Turnaj mladých nadějí: Zlato se od Jordánu stěhuje do pokladnice Horácké Slavie Třebíč

 

 

22.03.2015 22:15, autor: Pavel Šácha

Čtvrtý ročník hokejového Turnaje mladých nadějí ročníku 2005 už čas definitivně svrhl do minulosti. Po loňském stříbru se letos ověnčily vavříny vítězství naděje Horácké Slavie Třebíč, které v neděli vypálily rybník dalším favoritům z Brna a Chomutova. Naproti tomu Jihočechům se vůbec nedařilo. Domácí mladíci vyhráli na domácím ledě jediné utkání a klesli až na turnajové dno, českobudějovický Motor skončil předposlední.

Turnaj mladých nadějí: Zlato se od Jordánu stěhuje do pokladnice Horácké Slavie Třebíč

Nedělní závěrečné boje měly vskutku zajímavý průběh. V přímém souboji dvou spolufavoritů turnaje jasně dominovali hráči Komety Brno nad Piráty z Chomutova. Pak se ale dostavila klíčová zápletka. Třebíčští, kteří měli  po sobotě na kontě stejně bodů jako Brňané, udolali chomutovského konkurenta. V tu chvíli se prodrali do čela soutěže, ovšem podle všeobecného očekávání jen do chvíle, kdy brněnské mužstvo pokoří hráče Motoru České Budějovice a vezme si vedení zpět. To se však nestalo – vysoce favorizovaná Kometa poslední turnajový souboj s Jihočechy nezvládla, prohrála 4:6 a na stadionu propukla mohutná třebíčská euforie.

 Dodejme, že předávání cen se chopil také vzácný host Tunraje mladých nadějí, trojnásobný vítěz Stanley Cupu z dresu Edmontonu Oilers a dvojnásobný mistr světa Jaroslav Pouzar.

 NEDĚLNÍ VÝSLEDKY HC TÁBOR: - Energie Karlovy Vary 0:1 (0:0, 0:1, nejlepší hráč Tábora Patrik Hofman), - Oceláři Třinec 2:4 (1:4, 1:0, Kupka, Eremiáš, nejlepší hráč Tábora Marek Eremiáš).

 Další nedělní výsledky: Třinec – Třebíč 1:3 (0:1, 1:2), Chomutov – Brno 0:5 (0:3, 0:2), Motor ČB – Slovan Bratislava 1:3 (1:2, 0:1), Třebíč – Chomutov 3:1 (1:0, 2:1), Slovan Bratislava – Karlovy Vary 2:1 (1:1, 1:0), Brno – Motor ČB 4:6 (2:1, 1:5).

Konečné pořadí turnaje:

 

 

1. Horácká Slavie Třebíč 19 bodů, 2. Kometa Brno 16, 3. Piráti Chomutov 12, 4. Oceláři Třinec 10, 5. Slovan Bratislav 10, 6. Energie Karlovy Vary 9, 7. Motor České Budějovice 5, 8. HC Tábor 3. 

 

Táborský klub opět ocenil v anketě své nejvýraznější mladé naděje v uplynulé sezoně

 

17.03.2015 00:17, autor: Pavel Šácha

Klub HC Tábor se také letos rozhodl ocenit některé své úspěšné mládežnické reprezentanty v rámci ankety, která si odbyla svou premiéru v minulém roce.

Táborský klub opět ocenil v anketě své nejvýraznější mladé naděje v uplynulé sezoně

 Práh pomyslné Síně slávy v tomto soutěžním ročníku překročilo devět klubových zástupců, a navíc i organizátoři Turnaje mladých nadějí, jehož další úspěšný ročník se uskuteční už na konci tohoto týdne. A kdo si tedy ve druhém anketním ročníku došel pro svou cenu?

NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČI ROKU

 

Václav Prchal, Vojtěch Prchal (oba starší dorost), Theodor Pištěk (mladší dorost), Jan Janda, Jan Zátopek (oba 5. třída), Adam Eremiáš (6. třída).

SKOKAN SEZONY

 

David Blažek (junioři).

OBJEV SEZONY

 

Karel Křepelka (6. třída).

ZVLÁŠTNÍ KLUBOVÁ CENA

 

Sofie Furtáková (krasobruslení).

KLUBOVÝ POČIN SEZONY

 

organizátoři Turnaje mladých nadějí. 

Táborský Turnaj mladých nadějí má po sobotě zaděláno na pořádně dramatickou koncovku

22.03.2015 00:21, autor: Pavel Šácha

Turnaj mladých nadějí má za sebou druhý hrací den. Dvěma jihočeským zástupcům včetně pořádajícího HC Tábor příliš hokejové radosti nepřinesl, na druhé straně ovšem předznamenal pořádně dramatickou zápletku v boji o celkové prvenství.

Táborský Turnaj mladých nadějí má po sobotě zaděláno na pořádně dramatickou koncovku

Po zapečetění dvoudenního programu prozatím svírají turnajové žezlo v rukách mladí Moravané, konkrétně mužstva Komety Brno a Horácké Slavie Třebíč. Oba celky ztratily v pěti odehraných střetnutích jen dva body a s podobným skóre figurují v čele průběžného pořadí. Velmi reálné naděje na obsazení turnajového trůnu ovšem mají také malí Piráti z Chomutova, na jejichž střídačce působí i táborský trenér brankářů ve službách severočeského klubu Vlastimil Kovač. Na vedoucí duo ztrácejí jediný bod, a navíc si to v neděli s oběma lídry rozdají v přímých soubojích.

 Jak už jsme předeslali, táborské mužstvo si v žádném ze sobotních střetnutí nepřilepšilo a na kontě má nadále jen dva páteční body za výhru nad českobudějovickým Motorem. Ten je také jediným týmem, který Kohoutům hledí na záda. Svůj první zisk zaznamenal až na sklonku sobotního dne, kdy vybojoval dva body nad třineckými Oceláři.

 Únava některých hráčů, a především fanoušků už je po náročném turnajovém programu značná. Dramatický boj o prvenství ovšem slibuje zápletku, při které se vyplatí být. A domácí? Ti rozhodně nehodlají hodit flintu do žita… Nedělní program startuje v 8.30 hodin soubojem Třince s Třebíčí.

 VÝSLEDKY HC TÁBOR: - Kometa Brno 1:3 (0:3, 1:0, branka Tábora Botka, nejlepší hráč Tábora Filip Šindelář), - Slovan Bratislava 1:8 (0:4, 1:4, F8bera, Philips Fábera), - Horácká Slavia Třebíč 2:4 (2:1, 0:3, Kupka, Duben, Michal Duben).

 Další výsledky: Třebíč – Slovan 4:0 (2:0, 2:0), Motor ČB – Karlovy Vary 3:5 (1:2, 2:3), Chomutov – Třinec 2:3 (2:1, 0:2), Třebíč – Karlovy Vary 5:2 (4:1, 1:1), Kometa – Třinec 1:0 po sam. nájezdech, Motor – Chomutov 3:6 (1:4, 2:2), Karlovy Vary – Kometa 0:3 (0:1, 0:2), Slovan – Chomutov 0:2 (0:0, 0:2), Třinec – Motor 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1). Průběžné pořadí: 1. Třebíč 13 bodů (14:5), 2. Kometa Brno 13 (11:2), 3. Chomutov 12, 4. Třinec 7, 5. Karlovy Vary 6, 6. Slovan 4, 7. Tábor 3, 8. Motor ČB 2.      

 

 

 

 

Mladí hokejisté měli sraz v Táboře

 

TÁBOR - Už čtvrtý ročník turnaje mladých nadějí hostil jihočeský Tábor. Celkem osm týmů včetně dvou jihočeských zástupců z Tábora a Českých Budějovic bojovaly od pátku 20. do neděle 22. března 2015 o cennou trofej. Návštěvníci mohli sledovat vypjaté boje, které přinesly překvapivé výsledky. Už tak nabitý sportovní program zastřešil svojí návštěvou trojnásobný vítěz Stanley Cupu a mistr světa z let 1976 a 77 Jaroslav Pouzar.

 

 

 

 

 

Táborští se připravují na velký turnaj 

 

Zde bych doplnil, že jsme se asi nepochopili na vzájem s redaktorem, protože odpověd je na otázku k turnaji 3.ročníku a oni to berou k celkové sezóně!!!
 
 

TÁBOR - Od pátku 20. do neděle 22. března bude v Táboře rušno. Startuje 4. ročník populárního turnaje, na kterém budou k vidění v mládežnických kategoriích proslulé hokejové kluby z Čech, Moravy i Slezska. Na akci přijedou talenty z Brna, Třebíče, Českých Budějovic, Karlových Varů, dále z Chomutova, Slovanu Bratislava a Třince. Program bude obohacen také o návštěvu mistra světa z let 1976 a 77 a trojnásobného vítěze Stanley Cupu Jaroslava Pouzara.

 

 

Na turnaj se samozřejmě připravují i kluci z přípravky A, které jsme navštívili přímo na tréninku. Kapitána Michala Dubna jsme se zeptali, jak hodnotí uplynou sezónu?

Michal: Sezona se docela povedla, skončili jsme šestí z deseti. Příští rok chceme být samozřejmě ještě výš. Na tom už teď usilovně pracujeme.

Na jaký zápas vzpomínáte z uplynulé ročníku soutěže nejvíc?

Michal:Asi na zápas ve Vimperku. Dostali od nás šest gólů.

Kdy tě vůbec napadlo, že budeš hrát hokej?

Michal:Pocházím z hokejové rodiny, takže to bylo jednoduché. Prostě jsem přišel trénovat a zůstal jsem u toho.

Vždycky jsi chtěl být útočník?

Michal: Ano, nic jiného bych hrát nechtěl.

Letošní ročník bude mít ještě jednu zajímavost. Odehraje se na celém kluzišti, takže je zase o důvod více, proč se přijít na táborský zimní stadion podívat.

 

Hokejové talenty se sejdou v Táboře

 

TÁBOR - Od pátečního rána do nedělního odpoledne bude na táborském zimním stadionu opravdu rušno. Startuje tam 4. ročník populárního turnaje, na kterém budou k vidění v mládežnických kategoriích proslulé hokejové kluby z Čech, Moravy i Slezska. Na akci přijedou talenty z Brna, Třebíče, Českých Budějovic, Karlových Varů, dále z Chomutova, Slovanu Bratislava a Třince. Program podpoří svojí návštěvou také mistra světa z let 1976 a 77 a trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jaroslav Pouzar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hokejové naděje se sjedou do Tábora

 

TÁBOR - Od pátku 20. do neděle 22. března bude největší koncentrace hokejových nadějí právě v jihočeském Táboře. Startuje zde totiž 4. ročník populárního turnaje, na kterém budou k vidění v mládežnických kategoriích proslulé hokejové kluby z Čech, Moravy i Slezska. Na akci přijedou talenty z Brna, Třebíče, Českých Budějovic, Karlových Varů, dále z Chomutova, Slovanu Bratislava a Třince. Už tak nabitý sportovní program zpečetí mimo jiné návštěva mistra světa z let 1976 a 77 a trojnásobného vítěze Stanley Cupu Jaroslava Pouzara.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Táborský deník

 
06.02.2015 20:19

Hokejistům ze čtvrté třídy HC Tábor se "ponorka" vyhýbá velkým obloukem

 

Tábor – Každý správný sportovní tým je pořádně živým a bujarým organismem. Sleduje stejný zájem, prožívá společné radosti i starosti, kráčí za totožnými cíli, a přesto je každá jeho buňka něčím specifická a originální. Výjimkou v tomto směru nejsou ani hokejisté ze čtvrté třídy HC Tábor.

Společný snímek po vánočním utkání Rodiče vs. Děti.

Společný snímek po vánočním utkání Rodiče vs. Děti.Autor: Tomáš Danko

Po hokejových i životních cestách kráčejí společně už několik let, ale ponorková nemoc se jim vyhýbá obloukem. A podle slov hlavního trenéra mužstva Radka Pechánka nemá ani tu nejmenší šanci v šatně „čtvrťáků" propuknout. „V našem týmu naleznete všechno, co potřebujete k tomu, aby byla dobrá nálada i parta. Úplně každý z kluků má přitom osobité vlastnosti, nenajdete tam dva stejné typy," usmívá se kouč.

Jak dlouho je současný tým i s vámi trenéry pohromadě?

„Když do toho nepočítám školičku bruslení, jsme je spolu už pět let, samozřejmě s menšími odměnami. Někdo skončí, protože si najde jinou činnost, někdo se k nám připojí. Tak jako v životě… Za ty roky se mezi kluky vytvořily silné vazby. Prožili spolu několik soustředění a pro některé to bylo poprvé, co trávili nějaký čas sami bez rodičů, jenom s týmem. Hokej ale není jen o tom honit se za gumou po ledě. S klukama jsme za tu dobu několikrát sjížděli vodu, měli jsme cyklovýlet ve Stráži nad Nežárkou, proběhly prohlídky zoo, Muzea Lega a v loňském roce jsme navštívili i finálový zápas KHL, kde hrál Lev Praha. Tam jsme naplnili celý autobus. Spousta takových akcí má podporu u rodičů, kteří se jich s chutí účastní. Vždyť i pro ně je to občas něco nového; jet vodu na raftu nebo vidět zápas, kde fandí sedmnáct tisíc lidí."

Na každou partu, která je dlouho pospolu, občas přijde „ponorková nemoc". Čím ji zaháníte?

„Musím říct, že nás se to ani moc netýká. Za tu dobu, co kluky trénuju, jsem mezi nimi žádnou výraznou 'ponorku' nezažil. A ona se tak trochu zahání sama pauzami po sezoně a po letní přípravě. O Vánocích vždycky uspořádáme tradiční zápas kluků proti rodičům, při kterém také všichni přijdou na jiné myšlenky. Předcházet se tomu samozřejmě snažíme i rozmanitostí náplně jednotlivých tréninků."

Co obnáší vaše sezónní účinkování?

„Každá sezona startuje už v květnu letní přípravou. Trénuje se pravidelně třikrát v týdnu, z toho jednou chodíme s hokejkou na plastovou plochu vedle zimního stadionu. V letní přípravě se zaměřujeme na pohybovou průpravu hráčů. Když pak vidíte, že ten kluk ani neumí přeskočit přes švihadlo, udělat hvězdu nebo klik, tak si říkáte, jestli je to vůbec možný… (smích). Takhle to probíhá v květnu i v červnu. Letos jsme ten druhý měsíc zpestřili fotbalovými zápasy s týmy Chýnova, Větrov a Meteoru. Pak je šest týdnů volno, kdy kluci vyrazí někam s rodiči na dovolenou a pořádně si odpočinou."

Nejvíce se ale hráči určitě těší na led…

„To je jasné. Poprvé na něj vstupujeme v půlce srpna a vedle tréninků hrajeme i přátelská utkání, aby kluci znovu dostali tu potřebnou jistotu. Na konci srpna jsme měli vždy naplánované soustředění v podobě třídenního pobytu na Pracově. No a pak už přichází na řadu ostrá sezona. Pro její zpestření se snažíme hledat turnaje i mimo program soutěže. Letos o Vánocích jsme například byli v České Lípě, v Písku a v Chotěboři. Těšíme se na konec března, kdy pořádáme čtvrtý ročník Turnaje mladých nadějí. V kategorii dětí ročníku 2005 je hodně žádaný, což nás samozřejmě těší."

Letošní sezona je pro vás specifická, protože přecházíte z malého hřiště na celé kluziště. Je to pro kluky hodně obtížné?

„Řekl bych, že náročné je to hlavně na myšlení. Ze začátku nám třeba dělal ohromné potíže ofsajd, ale s přibývajícími zápasy se nám to podařilo vyřešit. Velký problém byl i s tím, aby si hráči drželi na ledě své pozice, ale i to se postupem času lepší. Věřím, že než kluci opustí tuto kategorii, budou na velkém hřišti v pohodě zvládat všechny hokejové návyky."

Existuje něco, čím je podle vás tohle mužstvo výjimečné?

„Tady musím určitě zmínit různorodost mužstva. Každý z kluků je úplně jiný. nejsou tam snad dva stejné typy. V týmu najdete všechno, co potřebujete, aby bylo dobrá nálada i parta. Máme tam slušňáky i lumpy, křiklouny i ty, od kterých slyšíte pět slov za měsíc. Každý má prostě svoje osobité vlastnosti."

Zajímají vás trenéry i výsledky hráčů ve škole nebo jejich osobníživot?

„Nevím, jak je to jinde, ale já občas žákovské knížky zkontroluju. Myslím si, že mám přehled, jak je na tom kdo ve škole. Za těch pět let už trochu s jejich školními výsledky počítáte, ale i tak se najdou milá i nemilá překvapení. Co se týče osobního života hráčů, záleží hodně na tom, jak je kdo sdílný, případně co řeknou spoluhráči nebo rodiče. Občas se k nám dostane i to, že se nějaký klučina zamiluje. Máme tam dokonce jednoho, který už má nevěstu… (úsměv)!"

Jaká přání si do nejbližší budoucnosti nesete?

„V současnosti by mne potěšilo, abychom se sešli na tréninku v plném počtu, protože nás hodně trápí chřipka. Když vám onemocní dvě třetiny týmu, je to špatné. Dlouhodobě je přáním nás trenérů a dalších lidí kolem mužstva, aby kluci třeba v hokeji, ale hlavně v životě jako takovém něčeho dosáhli. To by měl být cíl každého sportovce a člověka."

Bílé hvězdy ročníku 2005 obsadily vynikající 2. místo na mezinárodním turnaji v Táboře

 

T ř e b í č - O víkendu 22. – 23. března 2014 naši mladí hráči ročníku 2005 odehráli kvalitně obsazený turnaj „Mladých nadějí“ v Táboře. Turnaje se zúčastnilo celkem 10 týmů a díky účasti Slovanu Bratislava měl mezinárodní punc. Domácí pořadatelé stanovili spravedlivý hrací systém, kdy hrál každý s každým 2 x 15 minut hrubého času. Na každého účastníka tak čekala porce 9 zápasů. Turnaj se hrál podle pravidel minihokeje. Adam Topol byl vyhlášen nejlepším obráncem turnaje.Třebíčští mladíci si vedli velmi dobře, v turnaji poráželi jednoho soupeře za druhým, jeden bod ztratili s brněnskou Kometou a přemožitele našli až v posledním zápase s pražskou Spartou. Zajímavostí také je, že z našeho pohledu turnaj postupně gradoval, když po výhře nad domácím týmem nás čekalo Kladno, což byl souboj o případné třetí místo. Po jeho úspěšném zvládnutí nás pak čekal souboj o první místo se Spartou Praha.Výsledkem snažení Bílých hvězd bylo vynikající 2. místo. I když všichni hráči podali výborné výkony, pořadatele turnaje a trenéry soupeřů zaujal svou hrou Adam Topol, kterého zvolili nejlepším obráncem celého turnaje.Po finále slzy zklamání z prohraného zápasu brzo vystřídala zasloužená radost z dosaženého úspěchu.Na zisku stříbrných medailí se podíleli tito hráči: Jan Trvaj – Adam Topol, Jakub Hájek, Pavel Čermák – Vojtěch Březka, Jakub Šoltes, Denis Zamazal – František Bláha, Erik Zamazal, Filip Svoboda.Trenér: Miloslav Topol. Vedoucí družstva: Pavel Trvaj„Před turnajem jsme chtěli obhájit pozice z minulých ročníků, spokojeni bychom byli s umístěním do 5. místa. Chtěl bych všechny hráče pochválit za přístup k jednotlivým zápasům, vyzdvihl bych především týmovou hru a nezměrnou bojovnost. Postupnými kroky jsme dokráčeli k vynikajícímu 2. místu. Rád bych poděkoval rodičům a našim příznivcům, kteří nás po dobu zápasů neúnavně povzbuzovali,“ zhodnotil turnaj trenér družstva Miloslav Topol. „Turnaj v Táboře má tradičně vysokou sportovní a také společenskou úroveň a nabídl nám srovnání s jinými týmy této věkové kategorie. Jsme rádi, že jsme se v této konkurenci rozhodně neztratili,“ uzavírá hodnocení vedoucí družstva Pavel Trvaj.

www.hctabor.com/clanky/turnaj-mladych-nadeji-1/

Táborský hokejový Turnaj mladých nadějí skončil

TÁBOR - V neděli odpoledne, skončil na táborském zimním stadionu mezinárodní hokejový Turnaj mladých nadějí.

 
 

Neděle 23. března byly na programu Turnaje mladých nadějí závěrečné zápasy a pak už malými hokejisty dlouho očekávané slavnostní vyhlášení výsledků. Vždyť to bylo to, o co tady dva dny urputně bojovali. A nechávali na ledě opravdu všechno. To musel říct každý, kdo i jen na malou chvíli na táborský zimák na turnaj zašel. Obrovské nasazení a boj o každý kotouč na ledové ploše, souboj hlasivek, hlavně rodičů, na tribunách. Úžasná atmosféra. Organizace šlapala jak měla díky skvělému organizačnímu týmu, kterému za to určitě patří dík. Samozřejmě také díky všem dobrovolníkům, kteří pomáhali. Na všech zúčastněných bylo vidět, že to dělají rádi a srdcem. Vždyť je to pro děti. Jen škoda, že se nenašel nikdo z táborské radnice, kdo by aspoň na chvíli mezi malé hokejisty a jejich přiznivce zašel. Třeba je podpořit, když už ne finančně, alespoň symbolicky. Ale o penězích někdy příště. Nekazme si krásný zážitek, kterým Turnaj mladých nadějí určitě byl.  

Ročník 2014 tedy skončil - na viděnou v roce 2015. Týdeník Táborsko bude určitě u toho.

Více ve středečním vydání Týdníku Táborsko. Teď alespoň malá obrazová ochutnávka ze závěrečných bojů a slavnostního vyhlášení.

 
 
Fanoušek HCT ... Lukáši a celý realizační týme: Moc Vám gratuluji k tomuto úspěchu. Zahájení bylo překrásné a dojemné. Bohužel jsem nemohl vidět turnaj jako takový. Táboru a Táborskému zimáku přeju více takových akcí a snad už taky přijde větší podpora hokejové mládeže ze strany města a různých sponzorů. Snad se mládeži dostane více prostoru na tréninky a různé turnaje. Poněvadž bez naší mládeže se do budoucnosti můžeme dívat na opravdový hokej tak akorát v televizi na NHL..

Táborský Turnaj mladých nadějí vrcholí, organizátoři právem sklízejí superlativy

Hokejový Turnaj mladých nadějí v Táboře.

Hokejový Turnaj mladých nadějí v Táboře. Autor: Tomáš Danko

dnes 09:50

Hokejový Turnaj mladých nadějí určený hráčům ročníků 2005 na táborském ledě vrcholí. Parádně zorganizovaná dvoudenní klání se odehrávají ve fantastické atmosféře a v dané kategorii snad nemají na republikové scéně obdoby.

 
 
 

Extratřídu táborského turnaje ukázal už jen velkolepé slavnostní zahájení s hymnami (vedle té české zazněla i slovenská na počest účasti bratislavského Slovanu) a defilé všech týmů. Naposledy nastupovali na plochu domácí benjamínci, které přivedli na led hráči druholigového A-mužstva HC Tábor.

Samotné zápasy měly obrovský náboj a parádní kulisu, o kterou s v roli neúnavných fanoušků starali hlavně příbuzní hráčů všech deseti mužstev. Malí táborští hokejisté vstoupili do turnaje porážkou od brněnské Komety, vzápětí ale přehráli Chomutov a remizovali s Kladnem. V předposledním střetnutí prvního dne se sice museli smířit s porážkou od pražské Sparty, ale na závěr si vychutnali pocity vítězů v zápase s plzeňskou Škodovkou.

O tom, jak skvělou podívanou domácí pořadatelský tým divákům přichystal, hovoří nejlépe slova fanouška HC Tábor Tomáše Petráňka: „Chodím v podstatě jenom na zápasy áčka a občas na juniorku nebo dorost. Když je čas. Teď jsem byl jenom zvědavý, protože se o turnaji hodně psalo. Je to naprosto neuvěřitelné, fakt mne to dostalo! Asi dalo hodně práce něco takového zorganizovat."

Turnaj mladých nadějí na táborském ledě vyvrcholí v neděli odpoledne. Ať už dopadne jakkoliv, je jasné, že se díky mimořádnému nasazení organizačního týmu bude skloňovat jméno města nad Jordánem po celé republice…!

 

Autor: Pavel Šácha

Česká a slovenská hymna zas zněly spolu. V Táboře začal Turnaj mladých nadějí

22.3.2014 14:27

TÁBOR – Velkolepý start měl dnes dopoledne třetí ročník Turnaje mladých nadějí na zimním stadionu v Táboře. Několik stovek rodičů přihlíželo nástupu 140 hokejistů přípravky z předních hokejových klubů. Nad vlajkou Tábora se rozezněla česká a hned po ní slovenská hymna, protože turnaj má letos mezinárodní účast a vedle týmů Sparty, Plzně, Brna, Jihlavy, Třebíče, Chomutova, Kladna a Karlových Varů přijeli také hokejisté Slovanu Bratislava.

Hymny, které kdysi patřily k sobě, vehnaly na ztemnělém stadionu osvětleném efekty, mnohým slzy do očí. Jednotlivé týmy nastupovaly s aplausem a domácí malé hráče přivezly na led jejich velké vzory – hráči A týmu. Efektní scénář celého aktu až po hymnu turnaje, kterou nahrála kapela Simon, přitom vytvořili nadšení rodiče, trenéři a činovníci klubu. Dokázali i od sponzorů získat sto tisíc korun na pokrytí nákladů turnaje, který si vydobyl velkou prestiž a letos museli organizátoři několik zájemců o účast odmítnout. Ani jeden malý hokejista neodjede od Jordánu s prázdnou, na vítěze čekají obří poháry. Nejproduktivnějšího hráče odmění Týdeník Táborsko.
V tuto chvíli už zuří na ledové ploše sportovní boje. Dokonce vždy dva současně, protože letošní třeťáci naposledy hrají na malém hřišti napříč plochy.
Hokejový klub zve Táboráky, aby se zašli o víkendu na urputné boje těch nejmenších a bouřlivou kulisu podívat. Slavnostní vyhlášení výsledků se plánuje v neděli v půl druhé odpoledne. Třeba zaznívají na stadionu jména, o kterých jednou uslyšíme...

Libuše Kolářová

 

Turnaj mladých nadějí má za sebou první den

22.3.2014 22:41

TÁBOR - Třetí ročník Turnaje mladých nadějí má za sebou první hrací den. O skvělou atmosféru na táborském zimním stadionu se starají hlavně rodiče a realizační týmy všech zúčastněných týmů.

 

 

Nasazení, se kterým malí hokejisté nastupují do zápasů si nezadá s extraligovými týmy. Jak vypadaly některé souboje na dvou hracích plochách táborského zimáku, se můžete podívat v naší fotogalerii. A zítra znovu. Všichni bojují až do poslední sekundy hrací doby. A zítra znovu. Přijďte podpořit malé táborské naděje. Kohouti do toho !!!!!

 

 

 

Turnaj mladých nadějí

13.03.2014 18:14, autor: Jiří Jelínek
 

TURNAJ MLADÝCH NADĚJÍ

 Ročník přípravky 2005 pořádá již třetím rokem turnaj pod názvem „TURNAJ MLADÝCH NADĚJÍ”. Jedná se o prestižní turnaj v minihokeji, kde svoje síly poměří 140 mladých hokejistů ročníku 2005. Pro tento ročník se jedná o poslední sezonu v minihokeji, kdy mají fanoušci možnost pozorovat současně čtyři týmy na ledové ploše. Při prvním ročníku startovalo na turnaji 5 mužstev a mladí hokejisté turnaj vyhráli. O rok později se turnaje zúčastnilo již 12 mužstev. Mladí hokejisté Tábora sice své vítězství neobhájili, ale 4.místo v tvrdé konkurenci bylo velmi dobrým výsledkem. Obou ročníků se zúčastnila mužstva především z extraligových klubů a za organizaci a sportovní úroveň turnaje si pořadatelé vysloužili velké uznání od zúčastněných týmů. Tím si však nastavili vysokou laťku pro letošní ročník, o který byl velký zájem. Bohužel z časových důvodů museli pořadatelé některé týmy s omluvou odmítnout. 3.ročník se bude hrát systémem „každý s každým” a o celkovém vítězi spravedlivě rozhodnou výsledky ze všech odehraných utkání.
 Fanoušci, kteří na turnaj zavítají, se mohou těšit na mladé hokejisty z týmů:
HC PLZEŇ 1929, HC KOMETA BRNO, HC RYTÍŘI KLADNO, HC SPARTA PRAHA, HC DUKLA JIHLAVA, HC ENERGIE KARLOVY VARY, HC PIRÁTI CHOMUTOV, SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ, zahraničního účastníka mužstvo HC SLOVAN BRATISLAVA a domácí tým HC TÁBOR.
Největší podíl na uspořádání turnaje má především Lukáš Cícha, Tomáš Kratochvíl, Lukáš Kupka, Radek Pechánek.
 Hlavního organizátora turnaje Lukáše Cíchy jsme se zeptali, jak probíhaly přípravy na prestižní turnaj mladých hokejistů:
„Náročná příprava začala již v listopadu a společně s městem Tábor, vedením HC Tábor, trenéry, rodiči dětí a především za podpory všech sponzorů ladíme veškeré detaily organizačních příprav a není jich opravdu málo. Za velkou pomoc patří poděkování především klubu, jmenovitě Štěpánu Kadilákovi a s přípravou pomáhá i Pavel Kratochvíl. Tím, ale pochvalami nekončím, protože to bude velká zásluha i ostatních, na které úkoly teprve čekají. Například v loňském roce tým, Petr a Pavla Spěváčkovi skoro neopustili za celé dva dny časomíru, odkud se vše řídilo. Dále si ceníme i pomoci od kamarádů, kteří se budou starat o chod přípravy ledů k minihokeji a tím měli v minulých ročnících rodiče čas, vytvořit pěknou atmosféru a starat se o své ratolesti v době volných minut. Co mě velmi těší, je originální písnička k turnaji, kterou představíme při zahájení turnaje a poté i na webu. Písnička vznikla za spolupráce rodičů, především díky Noháčovým a Lutovským a nazpívala nám ji skupina SIMON. Jak už bylo řečeno, letos patří velký dík sponzorům, které se nám podařilo získat. Je pravda, že sehnat sponzory je velmi složité, vždy jde o prezentaci, medializaci akcí, které pořádáte, ale když jde o sport a děti uděláte pro jejich radost maximum. A tak opět neodjede „ŽÁDNÝ” malý hokejista z turnaje s prázdnou.  Nejen na vítězný tým turnaje čeká spousta hodnotných cen, oceněni budou i šikovní jednotlivci, kteří budou vyhodnoceni spravedlivě a to hlasy všech trenérů. Na své si přijdou i návštěvníci turnaje, pro ně je připravena spousta promoakcí, na kterých se nejvíce podílel pan Šedivý, který udělal radost i většině fanoušků táborského hokeje otevřením FANS SHOPU. Na návštěvníky turnaje čeká i bohatá tombola. Nikdo se na turnaji rozhodně nudit nebude. Ono vidět takovou to „mini extraligovou soutěž”, našlapanou do dvou dnů, vezme za srdce nejednoho hokejového fandu. Největší radost nám udělá, když přijdou fanoušci podpořit náš tým HC TÁBOR – přípravku B.”
 Podpořit nadané táborské hokejisty v jejich turnaji, se rozhodli i hráči A-týmu HC Tábor, kteří by měli doprovodit mladé hokejisty při slavnostním nástupu na ledovou plochu.
Organizátoři turnaje zajišťují jednotlivým týmům nejen stravování, ale i ubytování. K dnešnímu dni mají upřesněny počty hráčů a trenérů. S požadavkem o zajištění ubytování se hlásí ale i rodiče, kteří přijedou podporovat své týmy.
ŘEČÍ ČÍSEL
Pokud spočítáme, že již nyní je nahlášen příjezd a ubytování pro 350 osob, k tomu připočteme fanoušky, příbuzenstvo, kamarády rodičů a hokejistů, které turnaj v minulých dvou ročnících zaujal dostaneme se na počet hodně přes 500 osob a to už je návštěvnost větší, než-li na některých zápasech A-týmů hokeje I. či II. Ligy. Pro srovnání např. Kadaň 295 osob, Beroun 327, Benátky 274, Bílina 124, Kobra Praha 107, Řisuty 106.
Náklady na ubytování a stravu, které si hradí rodiče zúčastněných týmů se vyšplhají na částku 210 tisíc Kč.
Úsilí, které organizátoři vynaložili v hledání sponzorů, se výrazně promítlo do celkového rozpočtu turnaje a jen díky přízni sponzorů, neodejde žádný hokejista s prázdnou. Společně se zážitky z turnaje, si všichni hokejisté z Tábora odvezou i věcné ceny, které sponzoři darovali organizátorům bezmála za 45 tisíc. Celkové náklady na uspořádání turnaje, včetně věcných cen, dosáhnou částky téměř 90 tisíc Kč.
 Nezbývá, než-li našim malým hokejistům popřát co nejlepší výsledky a věříme, že v závěrečném účtování bude mužstvo HC Tábor figurovat na předních příčkách.
Za uspořádání turnaje, který v neposlední řadě zvyšuje prestiž hokeje v Táboře, patří všem, kteří se na turnaji podílejí, velké poděkování.
 KLOBOUK DOLŮ 3.TŘÍDO !!!
 

 

 
Pavel Kratochvíl 
ČASOVÝ HARMONOGRAM TURNAJE
22.3.2014 sobota: 8.15hod – 18.30hod
23.3.2014 neděle: 7.30hod – 14.30hod
 Slavnostní zahájení s nástupem všech týmů, je na programu v sobotu v 9:25hod.
Slavnostní ukončení turnaje a předání cen proběhne v neděli ve 13:35hod.
 Zápasy mužstva HC Tábor
22.3.  08:15  HC Tábor – HC Kometa Brno
             10:10  HC Tábor – HC Piráti Chomutov
         12:10  HC Tábor – HC Rytíři Kladno
          14:25  HC Tábor – HC Sparta Praha
       16:25  HC Tábor – HC Plzeň 1929
23.3.   07:30  HC Tábor – HC Karlovy Vary
 09:30  HC Tábor – SK Třebíč
           10:55  HC Tábor – HC Dukla Jihlava
                 12:20  HC Tábor – HC Slovan Bratislava



 

 

 

 

 

—————

Zpět